Chin Chin.

* ½ kopje suiker

* 125 g boter

* 4 eieren

* 150 g bloem

* bakpoeder

* nootmuskaat

* melk

* arachide-olie

Roer de suiker met de boter tot een crème en roer hier dan de eieren na elkaar doorheen.

Vermeng de bloem met een snufje bakpoeder, nootmuskaat en zout.

Voeg de bloem met kleine beetjes tegelijk toe aan de botercrème en blijf ondertussen roeren, zodat zich geen klontjes vormen.

Schenk er indien nodig wat melk bij; het deeg moet stevig worden, maar wel smeuïg blijven.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven ondergrond 5 – 10 minuten goed door. Rol het uit tot een lap van 1 cm dik en snijd het in repen van 8 cm lang en 4 cm breed.

Maak in het midden van elke reep een snede van circa 4 cm lengte en haal hier de beide uiteinden doorheen, zodat u een soort strikje krijgt.

Verhit wat olie en bak de deegstrikjes hierin mooi goudbruin.