Da Vinci – The Genius.

In mijn kerstvakantie wilde ik iets gaan doen waar ik normaal geen tijd voor heb en  wat ik normaliter niet zo gauw zou doen. Ik heb van alles voorbij zien komen op mijn Google zoekpagina….. Zoveel mogelijkheden, wat het heel moeilijk maakte om daar  iets uit te kiezen.

 

De zoekopdracht dan maar beperken tot Rotterdam en omgeving en uiteindelijk is het de tentoonstelling van Da Vinci – The Genius in het oude postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam geworden. Een hele populaire tentoonstelling bleek achteraf, want om half tien was het al behoorlijk druk binnen. Eenmaal een poosje binnen hoorde ik in de wandelgangen dat er alweer een behoorlijke rij buiten stond.

Binnen ontzettend genoten van The Genius!

Deze bijzondere tentoonstelling over het genie Leonardo da Vinci is het meest complete overzicht ooit van de Florentijnse meester.

Wereldwijd brachten al meer dan 4 miljoen belangstellenden in 45 steden een bezoek aan de expositie.

Leonardo da Vinci (1452- 1519) was met recht multi-veelzijdig: uitvinder, kunstenaar, anatoom, beeldhouwer, ingenieur, muzikant, architect, filosoof, een geniaal man, een visionair!

De tentoonstelling Da Vinci – The Genius belicht de vele facetten van zijn opmerkelijk talent, zijn buitengewone intelligentie en zijn zeer vooruitstrevende uitvindingen: Da Vinci was zijn tijd ver vooruit en deze tentoonstelling illustreert dit als nooit tevoren

 

 

Da Vinci – The Genius onthult niet eerder getoonde ontdekkingen over het werk van Leonardo da Vinci. Het meest boeiende onderzoek, te zien in de tentoonstelling, is dat naar de befaamde Mona Lisa, waarschijnlijk het beroemdste schilderij ooit.

Na meer dan 500 jaar, verbaast de Mona Lisa ons blijkbaar nog steeds. De glimlach en de mysterieuze ogen van de Mona Lisa, een jonge Italiaanse genaamd Lisa del Giocondo, blijven ons fascineren.