E nummer vrij eten…..

Koken was nooit een hobby van mij. Dat kwam, ben ik naderhand pas achter gekomen, omdat tijdens het koken al mijn eetlust verdween. Ik kon ook niet genieten van het eten, vond het gewoon niet lekker. Het was de geur en de smaak, waardoor ik geen trek meer had. Dan kon ik mij zo verheugen op iets wat ik wilde gaan eten en vervolgens smaakte het helemaal nergens naar.

Dit had ik ook met brood. Vroeger kon je mij in leven houden met brood, dat vond ik het lekkerst en het makkelijkst om te eten. Totdat ik me er bewust van werd, dat wat ik at helemaal niet meer smaakte…. Het was net of ik lucht at en het vulde al helemaal niet meer. Waar ik eerder aan 2 boterhammen genoeg had, kon ik er nu wel 4 of meer van eten. Hoe kon dat nu, begon ik mij af te vragen.

Ik weet niet meer precies hoe mijn zoektocht is begonnen, maar ik begon er achter te komen dat er heel veel foute stoffen in onze etenswaren kunnen zitten. Ik kocht het boekje ‘Wat zit er in uw eten?’ geschreven door Corinne Couget.

Wat ik daar las, heeft mijn doen verbazen en ook in eerste instantie heel boos gemaakt. Hoe is het mogelijk dat er mensen op deze aardbol rondlopen, die zulke dingen goedkeuren. Het is een soort van vergiftigen van je medemens. Dat kon/kan er bij niet in. Vanaf die tijd lees ik zoveel mogelijk etiketten. Makkelijk is het niet, maar het wordt steeds makkelijker.

Ik begreep toen pas waarom het eten mij niet meer smaakte. Door al die toevoegingen krijgt het eten een nep smaak. Vanaf dat moment ben ik anders gaan eten en dus koken. Ik kan nu zeggen dat ik met meer plezier kook, omdat het gewoon anders smaakt, natuurlijker. Elke dag leer ik meer, ben er nog lang niet.

Mijn laatste aanwinst is het boekje ‘de Boodschappen Coach’ van Ir. Ralph Moorman. Een handige gids die laat zien welke levensmiddelen ok zijn en welke niet.

Boodschappen coach