Een gerecyclede sjaal.

Laatst was ik bij de kringloopwinkel en zag ik een mooie wollen sjaal liggen. Omdat ik al een keer eerder een leuk kussen had gemaakt van een oude trui, dacht ik hetzelfde te kunnen doen met deze sjaal. De sjaal meegenomen en deze verdween natuurlijk tussen de andere nog te doen spullen….

Maar afgelopen week kwam ik de sjaal weer tegen en ben dit weekend aan de slag gegaan. Veel heb je niet nodig: een schaar, naaimachine, kussenvulling en de sjaal natuurlijk.

De lengte en breedte van de sjaal was groot genoeg, zodat ik er 2 kussens van kon maken. Allereest de sjaal dubbelgevouwen en doorgeknipt. Daarna elk stuk weer dubbelgevouwen en de zijkanten dicht gestikt. Ik heb de naden aan de buitenkant gehouden, vond ik zelf leuker. Het binnen kussen erin gestopt en als laatste de kant dicht gestikt die nog open was. Ik heb alleen de afgeknipte kant afgewerkt, de rest was niet nodig. Makkelijk toch?!

Ik vergeet altijd voor en tijdens mijn creatieve uitspattingen foto’s te maken…. 🙁  Zal er de volgende keer zeker aan denken!

Zie hieronder alleen het eindresultaat! 🙂

k (2)

 k