Meat pies.

Ingrediënten:

* 3 kwart pak bloem  * melk  * 1.5 pakje boter, voor bakken (zo’n pakje met papiertje geen kuipje) of voor het gemak gewoon bladerdeeg gebruiken.

* gehakt  * aardappel  * wortel  * ui  * zout  * peper  * kerriepoeder  * maggieblokje(s)

* Een ei voor het bestrijken van de meatpies

Ga als volgt te werk:

De bloem in een schaal doen, boter erbij en kneden totdat het deeg aan elkaar plakt als je het knijpt. Dan wat melk erbij. Het moet een stevig deeg zijn maar niet te droog.

Uitje fruiten, gehakt aanbraden, aardappel en wortel in kleine blokjes snijden en even voorkoken, later bij gehakt voegen. Naar smaak zout, peper, kerrie en maggie toevoegen. Niet te veel kerrie, moet een vleugje van hebben geen nadrukkelijke kerrie smaak.

Het deeg uitrollen en rondjes uitsteken. Niet te dikke plakken want dan worden het vleesbroodjes das niet lekker. Vleesmengsel erop en dichtvouwen, de randjes aandrukken met een vork. Eigeel erop voor de glans en afbakken in de oven.

Smullen maar!!!!

Meatpie