Mijn eerste YouTube filmpje…..

Vorige week zag ik in de supermarkt bij ons op hoek een nieuw magazine staan. La Maison Victor Het creatieve huis voor eigentijdse zelfmaakmode. Leuk blad leek me en trakteerde mijzelf vervolgens…… Tijdens het doorbladeren thuis, was het van: Oh dat is leuk en dat en dat…. Meteen aan de slag dus!

Victor magazine
La Maison Victor magazine

Omdat ik de laatste tijd veel haak en brei, heb ik voor de poef gekozen. Dat zou het eerste project uit dit inspirerende blad zijn. Ik had nog een poef, die ik eerder gebruikte bij Yoga en natuurlijk wol. Onderstaande foto is het resultaat…..

Poef
Poef breien

Beschrijving:

Allereerst meet je de poef, van het bovenste middelpunt naar het onderste middelpunt. Daarna zet je het aantal steken op die je nodig hebt om aan het aantal centimeters te komen die je net gemeten hebt. Dat hangt af van welk type garen je gaat gebruiken. Ik gebruik altijd meerdere draden te gelijk, dan wordt het lekker dik en ben je sneller klaar! 😉 Gewoon even uit proberen! Wanneer je het juiste aantal steken hebt opgezet, is het een kwestie van 1 recht, 1 averecht breien. Het wordt een rechte lap. En hij wordt net zo lang als de poef rond is. Na het afhechten naai je de 2 korte kanten aan elkaar. Vervolgens rijg je een draad door de boven- en onderkant, zodat je, wanneer je de hoes over de poef trekt, deze draden aan kan trekken en dichtknopen.

Veel kijk en brei plezier!!!!!!