Poef make over.

Begin januari heb ik mijn eerste poef gemaakt en mijn eerste YouTube filmpje. Omdat ik voor die gebreide hoes, al een binnenwerk had, wilde ik toch eens gaan kijken of ik ergens nog iets groters kon scoren. Ik vond het toch wel een leuke bezigheid…

Zo gezegd zo gedaan, bij mijn eerste bezoek aan de kringloop winkel, liep ik tegen een best wel grote poef aan. Ik was helemaal blij! Wel een poef die een make over kon gebruiken, vond ik. Dat kwam dus goed uit.

DSC_2836

Toch heeft het even geduurd, voordat ik er een hoes voor heb kunnen maken. Geen inspiratie, niet de juiste wol, niet wetende wat te gebruiken wol of Zpagetti garen en zo waren er nog veel meer excuses. Totdat ik vorige week wol bij de Zeeman zag liggen, lekker dik voor naalden 10. Aangezien ik wel wist dat ik voor die poef mijn nieuwe naalden nr. 20 wilde gebruiken, zou ik met 2 draden gaan breien. Om het te proberen eerst maar 2 bollen gekocht. Eindelijk…..

Het had wel een leuk effect vond ik. Na tig keer uithalen, toch bij de juiste breedte uitgekomen. Toen de eerste 2 bollen opgebreid waren, heb ik uitgerekend wat ik in totaal nodig zou hebben.

De omvang van deze poef is 1.60 cm. Voor de breedte heb ik 25 steken opgezet met naalden nr. 20. Met 2 bollen kon ik ongeveer 40 cm breien. Dus na mijn rekensommetje wist ik dat ik nog 6 bollen nodig zou hebben.  Op naar de winkel om nog eens 6 bollen te halen. Daar lagen de 6 laatste op mij te wachten. 😉

Na het bereiken van de juiste lengte, de 2 zijkanten aan elkaar gehaakt en daarna aan beide kanten een draad geregen. Over de poef getrokken en de draden aangetrokken. De boel dicht geknoopt en de draden verstopt aan de binnenkant van mijn breisel.

En dan is het dit het eind resultaat!

DSC_2857

Je kan, wanneer het niet duidelijk is, ook altijd nog mijn YouTube filmpje bekijken.

Ik weet zeker dat ik nog meer poefs zal gaan maken. Ik heb nog een paar leuke ideeën die ik wil gaan uitwerken en uit proberen.

Tot de volgende poef! 😉