Sjaal met mouwen.

Het is er niet echt het weer voor nu (20 graden buiten), maar ik heb hem af, mijn sjaal met mouwen. Gebreid met wol (Royal acryl)  van de Zeeman, 2 draden  en naalden 9. Ik heb 8 bollen gebruikt. Het geheel is gebreid in 1 recht en 1 averecht.

De mouwen zijn iets te wijd naar mijn zin, dus weet ik voor de volgende keer dat ik minder steken op moet zetten. Ik had er nu 40 opgezet. Na ongeveer 30cm heb ik in elke rechte steek gemeerderd. De totale lengte van is ongeveer 2.80 m geworden, maar dat is voor een ieder anders. Ik ben namelijk vrij lang, dus heb meer lengte nodig voor mijn armen. Als laatste haak/naai je het boord gedeelte aan elkaar, zodat je een soort van mouwen krijgt.

Gewoon lekker proberen, meten en kijken wat de juiste lengte voor je is. Hij is zeker niet moeilijk en ik moet zeggen hij is ook lekker warm. Wel heb ik een pin gebruikt om het aan 1 kant vast te zetten, omdat hij anders van mijn ene schouder afglijdt.

Veel brei plezier!!!

DSC_0209DSC_0211