Suya.

Suya is een populair gerecht in Noord-Nigeria, dat bereid kan worden met rund- of lamsvlees of kip. Het benodigde specerijenmengsel kan in een grotere hoeveelheid worden gemaakt en is in een goed afgesloten pot minstens een maand houdbaar.

Ingrediënten voor 4 personen

* 500 g rundvlees

* 1 eetlepel knoflookpoeder

* 1 eetlepel gemberpoeder

* 1 eetlepel paprikapoeder

* 2 eetlepels cayennepeper

* 1 eetlepel fijngehakte gedroogde ui

* 2 eetlepels fijngehakte pinda’s

* 2 eetlepels arachideolie

Verwarm de grill voor. Snijd het rundvlees in dunne plakjes. Meng alle droge ingrediënten en bestrooi het vlees met dit mengsel. Laat de kip 5 minuten marineren. Rijg het vlees aan spiesen en bestrijk deze met de olie. Gril het vlees aan elke kant 3 minuten. Haal de suya van de spiesen en serveer warm met uiringen en tomaten.