Zelfgemaakte leren ring.

Vorig jaar vroeg mijn moeder een keer aan mij, of ik interesse had in zak met kleine stukjes leer. Een buurvrouw had deze nog staan en wilde er vanaf. Nu ben ik iemand die niet snel nee zal zeggen en op die vraag gaf ik dan ook een volmondig ja als antwoord! In mijn achterhoofd al wetende, dat wanneer ik het niet kan gebruiken, ik er wel iemand anders blij mee kon maken.

De zak met stukjes leer kwam mijn kant op en tot mijn grote verbazing bleek dat het leer al heel wat jaartjes oud te zijn. Kun je je nog herinneren dat er een tijd was, dat er leren jassen en tassen werden gemaakt van leer rest afval? Dat soort leer zat er in die zak….. Eerst heb ik de zak ergens neergezet. Geen tijd en ik had ook geen idee wat ik ermee moest. Maar ik geef niet snel op en met het leer in mijn achterhoofd, stiekem nadenken over een nieuw projectje. 😉

Op een zondagmiddag ben ik het leer gaan sorteren, want er zaten stukjes bij die echt niet meer bruikbaar waren. Inmiddels had ik wel een idee wat ik ermee wilde gaan doen. Wat ik graag eens zou willen maken is een ring! Maar hoe of wat geen idee…… Ik ben gaan zitten aan mijn hobby tafel en ik ben gaan kijken of er iets creatiefs uit mijn handen zou kunnen komen die middag. Het werd knippen, plakken, denken, proberen en nog eens proberen.

En voilà! Het was me gelukt om een ring te maken!! Heel blij en trots draag ik mijn creatie iedere dag!

PS: Video is in de maak. 😉

1393790_4840640353081_152200006_n 1461550_4995518104928_1313484695_n